Iltatorit 2019

Vanhoja esitteitä:

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Jonain päivänä tänne vielä ilmestyy enemmän tarinaa Iltatorien historiasta, siellä koetuista hetkistä ja mukaan otetuista muistoista. Löytyykö vapaaehtoisia?

Salon Iltatoreja jo vuodesta 1982 asti

 

Salon Iltatori sai alkunsa elokuussa 1982, kun eri järjestöjen edustajat Salossa kokoontuivat pohtimaan uuden kesätapahtuman perustamista. Perustettiin yhdistys, Suvisalo ry, kehittämään ja järjestämään kesätorstaisin järjestettäviä iltatoreja. Alkujaan iltatoreja järjestettiin viikon verran kesässä, mutta sittemmin toiminta laajeni koko kesän pituiseksi ja tätä nykyä iltatoreja järjestetään kesäkuusta elokuun loppuun joka torstai-ilta. Suvisalo ry:n järjestämät iltatorit keräävät kesäisin yhteensä noin 50 000 ihmisen yleisön.

Vuosien varrella iltatorin lavalla on nähty suomalaisen viihteen ehdotonta huippua aina Paula Koivuniemestä kesällä 2013 potin räjäyttäneeseen Cheekiin. Perinteeksi on muodostunut tuoreen tangokuninkaallisen esiintyminen kesän viimeisellä iltatorilla. Suosittuja iltoja ovat myös torikaraoket. Esiintyjien lisäksi tori houkuttelee sadoittain kirpputorimyyjiä ja monet myyjät palaavat vuodesta ja torstaista toiseen.