Iltatorit 2019

Aloita juhannus Salon torilta - notkuvien myyntikojujen kautta ja bilebändi Wiren siivittämänä

18.06.2018

Salon tori on katettu kaikilla, mitä juhannukseen tarvitaan. Uudet perunat, mansikat, mökkituliaiskukat ja -lahjat, tuoreet kalaherkut ja keskikesän juhlaan sopiva iloinen mieli.

Torstaina 21. kesäkuuta kaupan päälle saa aimon annoksen Salo-tietoutta, illan isäntänä kun on Salontekeväisyystalkoot. Runsaan vuoden ikäinen kansalaisliike pyrkii parantamaan kaupungin hyvinvointia, työllisyyttä ja yleistä viihtyvyyttä.

Kampanjaan voi kuka tahansa osallistua lupaamalla aina kun mahdollista ostaa tuotteet ja palvelut Salosta, kannustaa ihmisiä muuttamaan kaupunkiin ja muutenkin kehumaan Saloa.

Illan aikana arvotaan kaikkien Salontekeväisyystalkoiden teltalla lavan vieressä käyneiden kesken Salossa tehty polkupyörä sekä muita tuotepaketteja.

Wiren juuret koulun musiikkitunneilla

Salolainen bilebändi Wire on illan esiintyjä. Alkujaan bändin jäsenet tutustuivat toisiinsa jo 1990-luvulla Moision yläkoulussa. Ensin syntyi hevimusiikkia soittanut Cordial.

Sittemmin ohjelmisto alkoi painottua suomen- ja englanninkieliseen bilemusiikkiin. Vuonna 2003 perustettiin Wire. Wiressä soittavat tätä nykyä Julia Vuorinen laulu, Jukka Tuominen kitara, Jori Vuorinen koskettimet, Roope Rauhalinna basso ja Jesse Rautsalmi rummut. Muusikoiden monipuolisuudesta kertoo sekin, että Jukka Tuominen ja Jori Vuorinen menestyivät alakouluikäisinä Hopeinen harmonikka -kilpailussa. Tuomisina aluekilpailuista oli hopea- ja pronssimitalit.

Yhtye keikkailee erilaisissa juhlissa ja ruotsinlaivoilla tasaiseen tahtiin.

Wire nousee lavalle kello 18.

Ensin Iltatorille ja siitä juhannuksen viettoon. Suvisalo ry toivottaa kaikille mukavaa mittumaaria.